ЗА ПАРКУВАННЯ НА МІСЦЯХ ДЛЯ ІНВАЛІДІВ У БОРИСПОЛІ ПРОТЯГОМ ГРУДНЯ ПРИТЯГНУТО ДО ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ 6 ВОДІЇВ-ПОРУШНИКІВ. ФОТО
Роман Шимко
04.01.2018
322

Як повідомляє прес-служба управління патрульної поліції Борисполя, у грудні 2017 року в місті Бориспіль притягнуто до адміністративної відповідальності 6 водіїв-порушників за ч.6 ст.152-1 КУпАП (паркування на місцях, призначених для безоплатного паркування водіїв з інвалідністю чи водіїв, які перевозять людей з інвалідністю).

«Протягом грудня минулого року в Борисполі тривав Місячник забезпечення прав осіб з інвалідністю на паркування, зупинку, стоянку транспортних засобів на місцях, призначених для осіб з інвалідністю. Його мета – здійснення заходів із контролю за дотриманням водіями та посадовими особами законодавства в зазначеній сфері.

За вказаний період патрульні притягнули до адміністративної відповідальності 6 водіїв-порушників за ч.6 ст.152-1 КУпАП (паркування на місцях, призначених для безоплатного паркування водіїв з інвалідністю чи водіїв, які перевозять людей з інвалідністю).

Окрім того, інспектори відділу безпеки дорожнього руху обстежили парковки у Борисполі. Як виявилося, відведені майданчики, які прилягають до вулично-дорожньої мережі, мають низку серйозних порушень. На що, поліцейські відреагували та направили відповідні звернення до органів місцевого самоврядування та обласних органів самоврядування.

Також обстежили паркувальні майданчики біля торгових центрів, які погодженні з відповідними органами. Під час перевірки інспектори виявили недоліки, які на вимоги Національної поліції були усунені у визначений законодавством термін.»

Можна зазначити, що це не велика кількість порушників, яких притягнуто до відповідальності, порівняно з кількістю дописів у соціальних мережах з фотофіксацією порушень правил паркування на місцях для інвалідів. Як неодноразово пояснювали представники патрульної поліції: «Це викликано тим, що користувачі, які фотографують порушників, закінчують свій прояв громадської активності на розміщенні фото у соціальних мережах, а не телефонують на спецлінію патрульної поліції і не повідомляють про правопорушення. А також, як показує практика, навіть якщо до поліції надійшло повідомлення про вище зазначене порушення, то до прибуття патруля порушник встигає поїхати з місця.» Нагадуємо, 26 жовтня 2017 року вступили в дію зміни до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за паркування (зупинку, стоянку) транспортних засобів на місцях, призначених для осіб з інвалідністю. Відтак, санкція статті за відповідне правопорушення передбачає стягнення в розмірі від 60 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1 020 – 1 700 гривень). [gallery size="medium" link="file" ids="12019,12022,12020,12021,12023"]

Фото з мережі facebook

ЗА ТЕМОЮ

БЛОГИ