ПІД КИЄВОМ ПОБУДУЮТЬ ЕНЕРГОНЕЗАЛЕЖНЕ МІСТО БЕЗ КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ
21.11.2017
341

Компанія «ЭлекроЮкрейн» анонсувала створення автономних поселень під Києвом, які будуть повністю забезпечені енергоресурсами завдяки використанню поновлюваних джерел енергії. Передає ibud.ua. Компанія вже придбали дві земельні ділянки на Бориспільському та Житомирському напрямках. За словами виконавчого директора «ЭлекроЮкрейн» Володимира Тарасова, будівництво двох невеликих поселень під Києвом почнеться навесні наступного року.

«Ми з партнерами вже придбали дві земельні ділянки на Бориспільському та Житомирському напрямках для однотипних поселень на 260 домоволодінь, – розповів він. – Зараз проектуються будинки площею від 40 до 160 кв. м – перші будуть введені в експлуатацію восени 2018 року і коштуватимуть від $25 тис».

Мешканці нового міста не будуть платити за комунальні послуги, зазначає Володимир Тарасов.

«Власники квартир або будинків будуть гарантовано забезпечені енергією і звільнені від оплати комунальних послуг», – зазначив він.

Як зазначає генеральний директор «ЭлектроЮкрейн» Анатолій Кравцов, енергонезалежний місто розташується на близько 4,6 тис га.

«Наша мрія – створення окремого екологічно чистого нового населеного пункту, де люди не будуть платити за комунальні послуги, – розповідає він. – Вже є генплан розвитку міста».

Зараз компанія «ЭлектроЮкрейн» будує під Києвом сонячну електростанцію потужністю 100 МВт, продовжує Анатолій Кравцов.

«Гарантійний термін експлуатації сонячної електростанції 25 років, а термін окупності від 3,5 до 4,5 років, – пояснює він. –Наприклад, в Чилі жителі деякий час не платили за електроенергію, тому що вони не купували вугілля, а ставили сонячні електростанції».

ЗА ТЕМОЮ

БЛОГИ