ХТО ТАКІ ІНТРОВЕРТИ: 15 РЕЧЕЙ, ПРО ЯКІ ВОНИ НІКОЛИ ВАМ НЕ РОЗКАЖУТЬ
Хто такі інтроверти: 15 речей, про які вони ніколи вам не розкажуть
Роман Шимко
01.10.2020
3997

Американська письменниця склала список з 15 фактів, які допоможуть зрозуміти, хто такі інтроверти. Меріенн, яка сама за натурою інтроверт, вирішила розповісти про речі, які допоможуть людям розібратися в їхньому оточенні і глибше зрозуміти про життя інтровертів.

Багатьма чомусь прийнято вважати, що інтроверти - це депресивні істоти або суїцидники. Але в реальній площині це велика помилка, і все зовсім не так. Отже, 15 речей, про які інтроверт ніколи вам не скаже:

Ваш день народження нам не цікавий

Будь-який інтроверт, який працює в офісі, відчуває збентеження, коли всі спішно починають скидатися комусь на подарунок.

Не тому, що нам шкода грошей, ні. Просто нам це не цікаво. Тому якщо ви не запросите нас на вечірку, ми не образимося. Ми просто зітхнемо з полегшенням.

Будь ласка, забудьте і про наші дні народження

Ну правда, забийте. У нас є кілька близьких друзів, чиїх привітань нам цілком достатньо. Ми не хочемо грандіозних святкувань. Найкраще свято для нас - тихе, в колі ретельно відібраних людей. Світ не повинен нічого знати про це.

Насправді, ми не слухаємо, як ви провели свої вихідні

Якщо ви не належите до нашого кола друзів, то нам все одно, як пройшла ваша субота. Ми щиро вважаємо, що кожен має право на особисте життя, і якщо ви проводите вільний час у п'яному угарі або виламуючи двері вашої колишньої, то це ваша справа.

Ми не засуджуємо. Просто спілкування з кимось, кого ми не знаємо, забирає надто багато енергії. Тільки те, що ми працюємо разом, не означає, що ми по-справжньому знаємо один одного.

Ми ненавидимо натовп

Ми втомлюємося від великих груп людей. Деякі інтроверти є емпатами. Тому вони, як правило, легко потрапляють під вплив чужої енергетики. Іноді нам здається, ніби ми "відчуваємо" кожного в кімнаті, і від цього ми отримуємо емоційне перевантаження.

Нам дійсно не подобаються корпоративи

Це особливо важко для інтровертів, які керують бізнесом. Необхідність командної роботи змушує нас робити речі, які виводять нас з рівноваги. Кожне сказане вчасно слово, кожна точка зору - це боротьба для нас.

Навіть у бізнесі нам необхідно відчувати зв'язок з кимось на іншому рівні, щоб отримати максимальну віддачу від корпоративних заходів.

Ми вдаємо, що ви нам подобаєтеся

Так, це мерзенна правда. Ми чудово знаємо, хто нам подобається, а хто ні. Це може бути наслідком багатьох причин: від застарілих дитячих образ до невдалого сніданку сьогодні вранці.

Не сприймайте це на свій рахунок. Біда у тім, що чесність, як би ми її не цінували, іноді заподіює біль. Щоб вижити, ми повинні витіснити всі ці емоції і бути хорошими, а це набагато складніше, ніж бути справжніми.

Ми вміємо працювати

Коли ми одні, ми витрачаємо час на проектну діяльність, електронні листи, чернетки та плани з захоплення світу. У нас багато ідей. Ми цінуємо самотність, тому що вона дозволяє нам експериментувати з концепціями і давати волю уяві. Все можливо, коли ми одні, і те, що ми створюємо, може якось змінити наше життя. І ваше теж.

Нам подобається письмове спілкування

Ми любимо електронні листи, тому що це дає нам можливість отримати необхідне без особистого контакту. Жива взаємодія збиває нас з курсу, і ми повинні витратити багато енергії, щоб знову повернутися на свою хвилю. Тому, будь ласка, телефонуйте нам тільки тоді, коли це питання життя чи смерті.

Ми відчуваємо себе в безпеці зі "своїми" людьми

Коли в нашому житті є "правильні" люди, ми готові віддати себе повністю. Ми станемо вірними воїнами, готовими битися за наших коханих. Просто запитайте наших друзів. У потрібній компанії ми розквітаємо. Нам потрібен час, щоб знайти "правильних" людей, але потім ми ніколи від них не відмовляємося.

У нас є друзі, які дійсно люблять нас

Інтровертам потрібні інші люди, і іншим людям потрібні інтроверти. Більшість з нас не відчуває проблем із спілкуванням. Ми, як і всі, іноді ходимо в бари і на вечірки і знайомимося з новими людьми. Різниця в тому, що не всі, кого ми зустрічаємо, стають нашими друзями. Ми свідомо обираємо близьких друзів і ретельно працюємо над стосунками.

Ми можемо тимчасово прикидатися екстравертами

Нам доводиться робити це, щоб вижити. Ми можемо бути зірками вечірки, організаторами великих корпоративних подій або головами благодійних організацій. Ми робимо це добровільно, знаючи, що в кінці дня ми зможемо піти додому. Коли ж ми приходимо туди, іноді нам доводиться витрачати на відновлення сил дні чи навіть тижні.

Ми не сором'язливі, не грубі і не дуже нервові

Спочатку може здатися, що так і є. Але якщо ви взнаєте нас краще, то зрозумієте, що ми можемо і розсмішити вас, і проговорити з вами більше п'ятнадцяти хвилин. Просто ми такі не з усіма. Товариськість для нас - це опція, до базової комплектації вона не включена. Ми не можемо занадто добре грати у щастя чи збудження, і ви, швидше за все, прочитаєте це у нас на обличчі.

Нам добре на самоті

У наших головах відбувається безліч речей, і нам не треба більше. На відміну від екстравертів, ми не маємо потреби в інших людях для зовнішньої стимуляції. Життя у внутрішньому світі цілком нас влаштовує. Ми розважаємо себе творчими проектами і чудово проводимо час.

Ми ненавидимо світські балачки

Ми мислителі, і нам приносять задоволення розмови про високі ідеї, теорії та ідеали. Ми вкрай рідко беремо участь у світських бесідах і робимо це без особливого бажання.

Якщо ми обрали вас, цінуйте це

Ми дуже прискіпливо ставимося до тих, кого впускаємо в життя. Спілкування з "неправильною" людиною буде емоційно вичавлювати нас. Ми цінуємо час, проведений з іншими інтровертами, і маємо чудове уявлення про межі особистого простору один одного.


Матеріал із сайту tsn.ua

ЗА ТЕМОЮ

БЛОГИ