ФАРМАЦЕВТИЧНИЙ ЗАВОД РОСІЙСЬКОГО ДЕПУТАТА У БОРИСПОЛІ ЗААРЕШТУВАЛИ
06.11.2017
451

На фармацевтичний завод «Фармекс Груп» у Борисполі наклали арешт. Про це повідомила прес-служба міжнародної юридичної фірми «Ілляшев та Партнери», передає портал «Українські новини». Кінцевим бенефіціаром арештованого заводу є Олександр Шишкін, колишній депутат Державної Думи Росії, а нині – член Ради Федерацій РФ. 31 жовтня 2017 слідчий суддя Голосіївського районного суду міста Києва наклав арешт на фармацевтичний завод «Фармекс Груп» (раніше – «Макс-Велл») у м. Бориспіль.

«Арешт накладено за клопотанням БТА Банку, цивільного позивача у кримінальному провадженні за розкрадання з банку понад 6 млрд доларів та легалізацію викраденого за попередньою змовою з іноземними громадянами. Махінації з фармзаводом вартістю близько 3 млрд гривень були частиною незаконних угод екс-власника БТА Мухтара Аблязова, якого засудили за шахрайство до 20 років ув'язнення в Казахстані і 22 місяців ув'язнення в Англії», – зазначається в повідомленні ЮФ «Ілляшев та Партнери», що представляє інтереси БТА.

Власником БТА Банку є казахстанський підприємець Кенес Ракішев.

«Суд послався на статтю 5 Конвенції Ради Європи про відмивання, виявлення, вилучення і конфіскацію доходів від злочинної діяльності та фінансування тероризму, що зобов'язує державу вживати заходів щодо накладення арешту на майно, в яке були конвертовані кошти, отримані злочинним шляхом», – прокоментували ситуацію в юридичній фірмі.

Джерело: Українські новини

ЗА ТЕМОЮ

БЛОГИ